Sıfır Atık Yönetimi uygulanmaya başlanmıştır
29 Mart 2021

DUYURU METNİ

Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı hizmet sunan Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doğubeyazıt Dr. Yaşar Eryılmaz İlçe Devlet Hastanesi, Patnos İlçe Devlet Hastanesi, Diyadin İlçe Devlet Hastanesi, Eleşkirt İlçe Devlet Hastanesi, Tutak İlçe Devlet Hastanesi, Hamur İlçe Devlet Hastanesi, Taşlıçay İlçe Devlet Hastanesi tarafından çevre duyarlılığının arttırılması, atıkların yerinde ayrıştırılarak atık maliyetlerinin azaltılması ve geridönüşüme katkı sağlanması amaçları ile Sıfır Atık Yönetimi uygulanmaya başlanmıştır. Uygulama ile maliyet, hasta/çalışan güvenliği ve memnuniyeti konularında verimlilik ve etkililik sağlanmıştır. Örnek uygulama Genel Hastane, Dal hastanesi, ADSM/ADSH, entegre grubundaki tüm sağlık tesisleri için uygulanabilir özelliktedir. Tüm hastanelerimizin aldığı temel seviye sıfır atık belgeleri Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız ve Başkan Yardımcımız tarafından teslim edilmiştir.